« De lifter in de doodskist
De zwangere wielrenner »

Slenderman: het mediummonster leeft

Je loopt door een donker bos. Onder je voeten kraken bladeren. Die jagende ademhaling – ben je dat zelf of is het iemand anders? Iemand die je telkens net niet ziet totdat je hem wel ziet: een onnatuurlijk lange, magere man zonder gezicht. De stalker en kinderrover Slenderman: een boeman voor onze tijd, geboren en getogen op internet. Of leeft hij ook daarbuiten?

In november 2012 ontspint zich een discussie op de Achterpagina van de VPRO-gids. Bestaat Slenderman echt? En hoe ziet hij eruit? Een briefschrijver die ondertekent met ‘Iemand in gevaar’ keek filmpjes van Slenderman op Internet. ‘Maar twee dagen later, toen ik met mijn vader in het bos wandelde, zag ik hem. Ik zag Slenderman. Hij was niet heel dichtbij, maar voor mij te dichtbij. Zover ik kon zien had hij geen gezicht, vier armen en hij was ongeveer drie meter hoog. Ik wreef in mijn ogen en hij was verdwenen.’

Martijn (14 jaar) ontmoette Slenderman om twaalf uur ‘s nachts in de keuken, maar zag slechts twee armen.  Volgens Dave vergist ‘Iemand in gevaar’ zich: ‘Maar wat jij beschrijft klinkt niet als Slenderman. Hij is lang, maar geen drie meter. Hij heeft ook geen vier armen, hij heeft er maar twee met heel veel tentakels.’ Aallyah van 11 heeft hem ook gezien en denkt: ‘Misschien wil hij ons bang maken omdat hij zich alleen voelt.’

De man met de bloedende hand

‘Iemand in gevaar’ zag Slenderman na die eerste ontmoeting in het bos nog zes keer, telkens dichterbij:

Maar net liep ik mijn huis uit via de achterdeur. Via die deur kom je op een pad waarvan de ene kant op een plein uitkomt en de andere op de straat. Helemaal aan de andere kant van het plein stond de Slenderman.  Ik schrok me dood. Ik wreef in mijn ogen in de hoop dat hij weg zou zijn maar hij was alleen dichterbij. Toen zag ik dat hij langzaam dichterbij kwam, zonder een voet te verzetten. Toen werd ik door angst overvallen. Ik rende terug mijn huis in en deed de deur op slot. En daar zit ik dan nu.

Heeft ‘Iemand in gevaar’ dit echt zo gezien, dacht hij (of zij) het maar, of speelt hij een spel en spelen de andere kinderen mee? De naderende boeman lijkt op de man met de bloedende hand, een fopverhaal waarmee basisschoolkinderen elkaar bang maken. ‘Een meisje was alleen thuis, en toen ging de telefoon. Ze hoorde een griezelige stem zeggen: “Ik ben de man met de bloedende hand, en ik ben nog tien straten van je vandaan…”‘ Publiek: ‘Iew! Echt?’ De man belt nog tien keer op, steeds dichterbij, totdat hij voor de deur staat en aanbelt. Holle stem: ‘Ik ben de man met de bloedende hand – heb je een pleister voor me?’

Het verhaal over de man met de bloedende hand prikt zichzelf door, maar verhalen over Slenderman laten de onzekerheid bestaan. Zeker is dat hij bestaat in talloze foto’s, tekeningen, video’s en verhalen en in de fantasie van Slenderfans in de VS, Nederland, Duitsland en andere landen. Geen gekke prestatie voor een boeman die op het moment dat ik dit schrijf zijn vierde verjaardag nog moet vieren.

Verzonnen traditie

Wie de geschiedenis van Slenderman googelt, kan makkelijk de indruk krijgen dat deze stalker en kinderrover niet vier jaar, maar vier eeuwen oud is. Op houtsneden uit de zestiende eeuw, toegeschreven aan de Duitse kunstenaar Hans Freckenberg, die in 1543 spoorloos verdween, zien we een skelet met een onnatuurlijk aantal ledematen een kind stelen en vechten met een ridder.

Die hele historie is echter verzonnen: de houtsneden zijn bewerkingen van prenten van Hans Holbein. In werkelijkheid begon het leven van Slenderman op 10 juni 2009, toen leden van het forum Something Awful elkaar probeerden te overtreffen met fotoshops van paranormale verschijningen. Ene ‘Victor Surge’ plaatste een foto van een groep spelende kinderen met op de achtergrond de dreigende gestalte van Slenderman. Anderen begonnen afbeeldingen en verhalen toe te voegen aan zijn creatie. En na tien dagen stond er al een aflevering op Youtube van wat zou uitgroeien tot de videoserie Marble Hornets, zogenaamd gebaseerd op found footage van een verdwenen student, à la The Blair Witch Project. Een echte speelfilm is in de maak. En dat is lang niet alles.

In 2012 verscheen een gratis game waarin je als speler acht bladzijden moet verzamelen, terwijl je in een donker bos Slenderman probeert te ontlopen. Youtube staat vol met reactievideo’s van pubers die zich een beroerte schrikken terwijl ze het spel spelen, met variaties op de Koreaanse danshit Gangnam Style (Slender Style) en op het nieuwste malle dansje du jour (Slender Shake), en met video’s van jongens die verkleed als Slenderman anderen bang maken. Voor 49,95 euro kun je voor dat doel zelfs een Slenderman morphsuit bestellen, een zwart kunststof pak met stropdas en een soort van nylonkous voor over je gezicht. Of die veel verkocht wordt, is de vraag: Slenderman is in de eerste plaats een boeman voor binnenshuis, met wie je in je eentje de confrontatie aangaat via een computerscherm.

Mediummonster

Dat maakt Slenderman tot een monster voor onze tijd: gecreëerd via sociale media en even alomtegenwoordig als de computerschermen en -schermpjes die ons omringen. Als mediummonster is Slenderman een update van de magnifiek griezelige geest uit de Japanse horrorfilm Ringu (remake:The Ring), die in een videoband huist en tevoorschijn kruipt uit een televisie. Slenderman, met zijn gezicht als een blanco scherm, verandert het beeld in witte ruis als hij je te dicht nadert. Gestalkt worden door Slenderman veroorzaakt slender sickness, een lusteloosheid die doet denken aan die na nachtenlang gamen met energiedrank en pizza als brandstof.

De eerste academische studie van het fenomeen (die is er ook al), beschrijft Slenderman als ‘open source horror’: een griezel die niemands eigendom is en het werk van allen. Maar dat kun je even goed zeggen van de meeste verhalen op deze site: Slenderman behoort tot de folklore, de verhalen van het volk, dus van ons allemaal. Wel nieuw is de verbluffende snelheid waarmee dit complex van verhalen, beelden en rituelen is ontstaan, en het feit dat we dit hele proces door de archieffunctie van het web vanaf het begin kunnen volgen. Zoals knoppen in een natuurfilm binnen enkele seconden openbarsten en in bloei schieten, zie je dan in fast forward een nieuwe horroricoon ontstaan.

Bronnen
 • Baraniuk, Chris (2012). Terrified together: The online myth of Slenderman.
 • Chess, Shira (2012). Open Sourcing Horror: The Slender Man, Marble Hornets, and Genre Negotiations. Information, Communication, & Society 15(3): 374-393.
 • Digital Human (BBC radio, 29 okt. 2012)
 • Know Your Meme
 • The Slender Man Mythos
 • sluiten

  58 thoughts on “Slenderman: het mediummonster leeft

  1. Slenderman bestaat niet. Die kinderen zijn gewoon paranoïde. Ze hoorden van de slenderman en dachten er steeds aan. Ze maakten zichzelf bang.. Ik ging met mijn klas naar kamp voor 3 dagen. We deden een nachtspel genaamd ‘dropping’. Dropping is dat je met een groep wordt geblinddoekt en dan wordt je ergens in het bos wordt afgezet. Dan doet een leerkracht je blinddoek af en moet je het kamphuis vinden. Als slenderman echt bestond dan was ik en mijn groep allaaaaaaang al dood…… Slenderman bestaat NIET.

   • ik zweer, ik zag hem. in het bos in ‘s-heerenberg… ik liep in de nacht met mijn vrienden kattekwaad te veroorzaken. ik liep. verder het bos in, en toen zag ik van 10 meter afstand hem. slenderman. van angst stond ik stil. hij keek naar me. het leek alsof hij zij: i got you. ik rende meteen weg. nu ben ik in shok heraakt en durf ik niet meer in de nacht alleen nog maar uit het raam te kijken. dus hij bestaat.

    • Hij bestaat we hebben hem gezien in de nacht op straat we kwamen langs het schoolplein daar stond hij aan de andere kant we zagen hem en liepen door steeds als we keken was hij dichterbij op een gegeven moment rende we naar huis en deden de deur op slot een uur later hoorde we gebonk op de deur wij deden open en toen gilde we van angst we gooide de deur dicht en gingen cake maken en gaan nooit meer in de avond naar buiten

     Hij bestaat

     • Slenderman bestaat heb hem gezien in Eindhoven Nederland ik heb meteen een foto van gemaakt naast car wash maar eerst zag ik rare briefjes die zit nou naast me ik kijk er verbaasd naar toe op een briefje van die stond no no no no no hele tijd en eentje met help me eentje met follows leave me alone en een tekening van slenderman ine het bos eentje don’t look… Or IT takes you En can’t Run en als laatste always watches noeyes

     • ik was met een vriendin en mijn moeder bij een café het café lag aan der rand van het bos we mochten daar toen spelen op eens zag ik een wit gezicht mijn vriendin zij kijk daar een raar mens.
      Daarna zag ik dat hij tentakels op zijn rug had en heel lang was hij kwam steeds korter bij toen moesten we naar huis gelukkig maar

  2. Ik geloof in slenderman maar meer als gwn mensen die zo’n pak kopen en er dan mee laten schrikken maar niet als vierarmige jongen die overal in het land tegelijk is

  3. Ik heb een paar vragen
   (1) ik zocht een filmpje the story of slenderman. een man zei dat kinderen die iets ergs meegemaakt hebben slenderman zullen tegenkomen en dat hij eerst heel aardig doet en ze dan pakt is dat waar? Wat doet hij met die kinderen? En maken die kinderen die briefjes?

  4. Soory ik probeer jullie niet bad te maken maar ik kan kan met geesten praten. eens hat ik een persoon ontmoet een leuke geest was dat. maar hij vertelde me een verhaal iets over een slendermen hij was er onduidelijke en hij aan zijn stem horen was hij bang maar bezorgd dit zei hij: pas op pas op voor slenderman en hij verdween of ik dit niet gelogen ik weet het niet maar ik zeg het je pas op.

  5. slender man bestaat niet en jeff the killer ook niet niet geloofen want het was donker ik ging met mijn zaklamp naar buiten en ik zag niks en nog het bestaat niet dat is een foto en nog een film en game

  6. Doe toch allemaal niet zo bang.
   Slenderman is een creepypasta verhaal.
   Nep dus. En mensen die beweren dat die wel bestaan hebben dit gewoon gedroomt of zoeken aandacht of willen kinderen zoals jullie gewoon bang maken.

  7. Mijn vriendin werd net gillend wakker ze liep met haar zuske door het bos zij ze ze waren tikkertje aan het doen en toen stond er een lange man met lange armen en benen voor haar zonder gezicht en die raakte haar niet aan maar viel haar wel aan ik ken de verhalen van slenderman als mijn broekzak ik volg ze al zo lang ik ze ken maar ik schrok er zelf wel even van ik weet hij bestaat niet het is een versonnen verhaal maar zou het dam tog kunnen dat er een wezen rond loopt die op hem lijkt? Of zou het gewoon een nachtmerrie zijn geweest.

  8. het is gewoon een horror story ik ga heel vaak naar het bos en ook als het donker is en slenderman? neeee nooit gezien

  9. Wees niet bang allemaal,
   Slenderman bestaat niet. Ik ben zoooo vaak buiten ( dag en nacht ) en nog nooit gezien
   Maar soms heb ik dan ik langs de kast loop en ik ziet zwart met een wit hoofd…
   Maar als ik terug loop en kijk zie ik gwn een zwarte jas met een witte sjaal.

   Maak jezelf niet bang, geloof er niet in dan maak je jezelf bang en als je heel bang bent, moet je gewoon alles vergeten en geen slenderman meer spelen en niks over slenderman opzoeken.

  10. ik geloof snel zo’n dingen en eerst ook slenderman, maar laatst op scoutingkamp waren wij verkeerd gelopen tijdens de hike en zaten we van half 11 tot kwart na 12 ‘s nachts in het bos. Als hij echt echt echt bestond dan zou hij in een keer 12 kinderen hebben moeten vermoorden, insclusief Jaap (een verschrikkelijke enge jongen die bij mij op scouting zit). Dat is dus onmogelijk. Ik heb vaak rondgekeken, ik zag geen wit gezicht. We dachten wel soms dat we wat hoorden, maar je weet nooit wat er in zo’n bos rondloopt, het kan evengoed gewoon een eekhoorn zijn ofzo. Maar ik begin toch een beetje te twijfelen. Toen we weg gingen lopen waar we zouden wachten op de leiding (het was inmiddels al iets na middernacht en we hadden een andere leiding aan de telefoon gehad die zei dat we moesten teruglopen naar de bewoonde wereld), merkten we iets heel geks op. We waren op een stukje van de weg waar je aan één kant van de weg een groots uitzicht had. Toen viel ons oog plotseling op een lampje zo’n 40 meter van ons vandaan, dicht bij de plaats waar we hadden gewacht op de leiding. Het was echt VET eng en we liepen snel verder weg van het lampje. Na een kleine 7 meter wandelen vanaf dat punt zagen we aan de andere kant dan dat ene lampje zaklampen van de leiding. Slenderman kán gewoon niet bestaan, anders zouden er 12 dooie kinderen in dat bos in Monschau liggen, maar hij kán ook weer wel bestaan, want wat was dat lampje? Een pedofiel, boswachter, zwerver, knertje (meer in formatie over knertjes ga naar http://www.knertje.nl/) of Slenderman?? Waarschijnlijk zullen we het nooit weten, maar sluit je niet op je in je huis ofzo, als hij echt bestaat, de kans is nog altijd héééééééééééééél klein dat je hem tegenkomt. het komt vast allemaal goed -XXXXXXXX-

   • Bedankt, ik ben nog maar twaalf en ik ben ook bang voor meneer witgezicht :D maar u hebt me wel een hheeeel end opweg geholpen

  11. Ik geloof dat hij bestaat alleen mijn neefje en broertje niet
   En ik heb veel verhalen erover gehoord

  12. Ik twijfel of hij bestaat ik schat hem tussen een lengte van 2’50 tot 3meter hoogte hij heeft lange armen en benen hij heeft geen gezicht ik ben echt fan van hem! :-) hij heeft een net pak (met stropdas) aan groetjes van Raoul :-)

  13. Bestaat hij of bestaat hij niet???? Het blijft een grote vraag (als je het wilt weten zoek het op) :-)

  14. persoonlijk heb ik slenderman nog nooit gezien, maar ik geloof er wel in& wie er niet in geloofd waarom zouden die mensen liegen?

  15. Hij bestaat niet niemand heeft 4 armen en kan teleporteren als er een film of filmpje is gemaakt met slenderman dan is het even stop gezet en dan gaat het weer verder want dan lijkt het alsof hij is geteleporteerd maar dat is niet zo

  16. Slenderman ik zag hem…ik was alleen thuis.ik belde
   Me vriendin en vroeg of ze kon Chillen.ze kon
   De bel ging en ik ging gewoon naar de deur…
   Het was me vriendin en toen ik langs haar keek
   Zag ik slenderman ik gilde zo hart als ik kon
   Ik bee me ogen dicht entoen ik me ogen ope
   Nee was hij weg zomaar weg..

   Maar dat was vrijdag maandag moest ik weer na school
   En toen ik me fiets pakte en ik was bijna bij schoolen toen zag ik hem weer ij schrok me zo dat ik van me fiets viel.

   En vanaf toen zag ik hem elke week…nu nog steets

  17. Hier komt dan het grote antwoord op jullie vraag.

   Gisternacht liep ik door het bos. Ik zag een snoep huisje. (Nee, dit is niet Hans en Grietje) . Ik ging er naar toe, nam een hapje van het huis en toen liep ik uit nieuwsgierigheid naar binnen. Toen zag ik hem. Hij zat daar midden in de kamer met een kopje thee. Hij dronk het heel snel op en liep naar me toe. Hij liet een brief zien met daarop Welkom, ga zitten. Neem een kopje thee geschreven. Ik dacht oké en dronk met hem thee. Toen hoorde ik boven hard gehuil………

   Het was SlendermanJunior die zijn tentakel had gestoten. Hij zat heel hard te huilen.
   Slenderman stond op, liep naar boven en nam SlenderJunior mee naar beneden. Hij troostte hem en SlenderJunior viel in slaap in zijn armen. Slenderman legte hem terug in zijn bed. Waarna hij weer lekker verder kan slapen. Die nacht kwam ik erachter dat slenderman echt bestaat. Hij heeft zelfs een zoon! Wat mensen zeggen over dat hij kinderen pakt niet waar is. Maar eigenlijk gewoon aardig is. Ik heb al een paar keer bij hem gelogeerd en met SJ (Slender Junior) gespeeld. Ik ben momenteel nu ook bij hem.
   Maar ik krijg thee dus dit was het. Hopelijk hebben jullie je antwoord gekregen.

  18. Hier komt dan het grote antwoord op jullie vraag.

   Gisternacht liep ik door het bos. Ik zag een snoep huisje. (Nee, dit is niet Hans en Grietje) . Ik ging er naar toe, nam een hapje van het huis en toen liep ik uit nieuwsgierigheid naar binnen. Toen zag ik hem. Hij zat daar midden in de kamer met een kopje thee. Hij dronk het heel snel op en liep naar me toe. Hij liet een brief zien met daarop Welkom, ga zitten. Neem een kopje thee geschreven. Ik dacht oké en dronk met hem thee. Toen hoorde ik boven hard gehuil………

   Het was SlendermanJunior die zijn tentakel had gestoten. Hij zat heel hard te huilen.
   Slenderman stond op, liep naar boven en nam SlenderJunior mee naar beneden. Hij troostte hem en SlenderJunior viel in slaap in zijn armen. Slenderman legte hem terug in zijn bed. Waarna hij weer lekker verder kan slapen. Die nacht kwam ik erachter dat slenderman echt bestaat. Hij heeft zelfs een zoon! Wat mensen zeggen over dat hij kinderen pakt niet waar is. Maar eigenlijk gewoon aardig is. Ik heb al een paar keer bij hem gelogeerd en met SJ (Slender Junior) gespeeld. Ik ben momenteel nu ook bij hem.
   Maar ik krijg thee dus dit was het. Hopelijk hebben jullie je antwoord gekregen.

   Groeten Margriet

  19. Ik zag slenderman eerst dacht ik dat het mijn kant was die achter mijn gordijn zat maar dat was niet zo het was slenderman ik was zoo mega bang dat ik in mijn pyjama plaste .
   Maar dat was dus een droom maar mijn bed was wel nat dus. Maar vlak daarna gebeurde pricies hetzelfde en alweer plaste ik in mijn pyjama . Maar over slenderman ik was heel bang bang en toen hij het volkslied zong en weg ging kwam er een geest die zij dat dit geen droom is en iedereen moet oppassen voor slenderman . Maar tocht dat van de geest kan wel en droom zijn geweest maar de rest is echt waar .
   Dit is eergisteren gebeurd ik ga andere broek aandoen

  20. Ik kan nog iets zeggen iedereen is bang weet ik ik vraag aan iedereen
   Eigenlijk zag ik op Google maps slenderwood. Kijk maar zelf ik denk meteen dat hij bestaat. Ik vroeg aan iedereen bestaat slenderman? En iedereen zegt nee tuurlijk niet
   Maar toen ging ik bij Google maps kijken FREDDY FAZBEARS PIZZA had ik gevonden daar geloven iedereen in ik schreef freddy fazbear pizza opeens ging ik een pizza bestellen ik wacht net was hij gekomen freddy Bonnie chica en foxy en opeens keek ik achter in en zag iemand met lange arme en lange benen de kleren waren gewoon een pak en dat was mijn verhaal doei

  21. Slender bestaat duidelijk niet want als je logisch nadenkt dan is slender geboren in 2009 maar hij kan niet zo groot zijn op 5jarige leeftijd (dit betekent dat hij langer moet leven )maar voor de geruchte van slender bestond hij niet en niemand had hier last van. (En ik las net dat iemand zij hij keek naar mij wat me onlogisch lijkt omdat ie geen gezicht heeft)

  22. Ik weet niet of hij bestaat maar hou jezelf gewoon voor dat hij je beste vriend is of je lief dat zal je geruststellen

  23. Ja hij bestaat echt ik heb hem overdag gezien das toch raar en ik zag hem met zijn 6 armen zachtjes naar mij toe komen en hij neemden mijn hand en ik ging mee met hem en hij is lief echtwaar da is hij groetjes jeff the killer van rhea

  24. En kennen jullie jeff the killer dat is een vriend van slenderman en heeeeeel soms moorden ze samen en da is heeeel erg ze hakken met een bijl je kop eraf

  25. Ik heb een levensverhaal van slenderman gehooord. Het ging zo.
   Slenderman woonde met vrouw en dochter in een huis. Plotseling op een dag stierf zijn vrouw. Het dochtertje was heel verdrietig en maakte wel 9 tekeningen van haar mama en papa (slenderman). Op een dag kwam het dochtertje uit school en waaide het heel hard. Een tekening waaide uit haar hand en waaide weg. Het dochtertje ging achter de tekening aan maar…. een auto reed op de weg en botste tegen het dochtertje op en het dochtertje was dood. Slenderman was zo verdrietig dat hij alle tekeningen op bomen heb laten hangen. Jullie kennen volgens mij ook het spel slenderman? Daarbij moet je pages vinden. Maar die pages dat zijn de tekeningen van het dochtertje. Slenderman wil niet dat de tekeningen gestolen worden en daarom killt hij mensen. Als alle tekeningen gevonden worden door mensen gaat slenderman dood.

  26. ik ben bang ik heb het gevoel dat hij mij achter na zit ik was laats in het rond 17:00 er viel oen een takt uit de boom en ik hoorde gelach achter mij en ik zag een schaduw het bos in gaan ik durf het niet tegen mijn ouders te zegen want ik ben bang dat ze vermoord worden . kunnen jullie mij helpen i weet niet meer wat ik moet doen ik kan snachts niet meer slapen mijn vriendje reageert niet meer op mij als ik er over praat en ik zie hem niet meer is hij al dood ? zo ja wat moet ik dan doen ?

  27. Jullie denken Slenderman bestaat in nederland, er bestaat maar één slenderman, in Amerika misschien maar niet in nederland.

  28. Hoi ik denk dat ik gek word omadt ik soms dingen zie die er niet echt zijn. Dan knipper ik met mijn ogen en dan is het weg. Soms denk ik ook dat ik slederman zie. Ik heb het gevoel dat iets of iemand mij stalked. Soms denk ik dat het door al die horrorverhalen die ik lees komt, maar af en toe heb ik het gevoel dat iets me bespioneerd. Wil slender iets van me ofzo? Help asjeblieft want ik word gek denk ik

   • Heyy, k heb precies t zelfde. je moet denk k gewoon proberen het te negeren, mij is nog niks overkomen na 15 jaar. van mn geboorte zie k al zulke dingen en heb k een dood gevoel in mij. k weet niet of jij dat ook hebt, miss kunnen we anders er over praten!

  29. ik twijfel want mijn vriend zij dat hij slenderman zag hij droomde niet want hij kneep in zijn arm SLENDERMAN BESTAAT ECHT

  30. k was met vrienden van mij een spel aan t spelen buiten in het donker “verstoppertje” normaal doe k daar niet aan omdat k het gevoel heb dat k geesten enz kan zien. een vriendin van mij en k zaten in een speeltuintje en zagen eerst een vrouw in de boom, het leek net alsof ze opgehangen was. later kwam mn andere vriendin eraan. we zagen iets naast een tuinhuisje staan dat groter dan dat tuinhuisje zelf was. zwart pak, geen gezicht alleen zn hoofd was wit. we zagen ook nog dat hij een paar armen naast zich had, ondertussen dat we aan het wegrennen waren hoorde k telkens geluiden en had k het gevoel dat er iets bij me was. we zagen ook een schedel in de bosjes heb er nog een foto van. k denk dat dat schedel te maken had met slenderman. hij bestaat echt!

  31. zeker bestaat enderman ik ging met mijn vrienden naar het bos als ik turug ging in de auto had ik hem gezien en we waren aan het rijden en mijn vrienden geloofde mij niet en in één keer ging ons achter volgen

  32. Ik kan het ook bevestigen, medebewoner ook.. was uitgestapt groningen cs. Liepen via blauwe brug langs het museum. Midden van de brug of iets eerder al hoorde ik iets van loopgeluiden achter mij aan, en die indruk kreeg hij ook. Ik Zei even doorlopen man. De brug nog niet over en keken nog eens achterom, en dat verschijnsel was abrupt weg. Ik noem het niet voor niks een heel raar verschijnsel, want dit het zo ongeveer enige in mijn leven tot nu toe wat ik nog stééds niet kan plaatsen Er was verder bijna helemaal niemand om 22:30 in die buurt toen, en ik was niet de enige die het zag. Ik hou er niet van om bullsh*t te vertellen maar dit hadden we beide gezien en gehoord. Zonder drugs of alcohol!! Dus gewoon nuchter, dat wij elkaar aan keken like dude? Zag je dat? Ja geen fa2, wtf?!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *